Dorsoo Hasselt verhuist naar Genkersteenweg

Op zaterdag 23 februari 2013 opent de gloednieuwe Hasseltse Dorsoo Advieswinkel officieel zijn deuren. De slaapwinkel, die in 2011 in de Sint-Jozefstraat van start ging, bevindt zich vanaf vandaag op een nieuwe locatie: Genkersteenweg 171. Met een grotere oppervlakte, betere bereikbaarheid en ruimere parkeermogelijkheden, wil Dorsoo nog meer Limburgers begeleiden naar hun nachtrust zonder rugpijn.

Rugpijnvrij slaapcentrum voor Limburgers

De opening van de Hasseltse Dorsoo Advieswinkel is groot nieuws voor elke Limburger met rugklachten. Met het hydraulische slaapconcept, dat het lichaam anatomische perfect ondersteunt, biedt Dorsoo een ergonomische, pijnwerende en comfortabele bedoplossing op maat van de slaper. In de advieswinkel is iedereen welkom om het slaapsysteem vrijblijvend uit te testen. Daarnaast kan men er terecht voor een nieuwe collectie bedkaders, hoofdkussens, bedlinnen en slaapaccessoires. Wie wil kan zelfs een bedkader in een eigen stofkeuze laten maken.

Ruime Dorsoo Advieswinkel nog toegankelijker

De nieuwe locatie laat nog meer Limburgers toe de weg te vinden naar de Hasseltse Dorsoo Advieswinkel. Ontwikkelaar van het Dorsoo-slaapsysteem, René Van Raemdonck: “Dorsoo Hasselt opent haar deuren op de Genkersteenweg, zo wordt het dus nog gemakkelijker om een bezoek te brengen aan deze nieuwe Dorsoo Advieswinkel. De nieuwe showroom is bijzonder ruim, overzichtelijk en beschikt over een testzone. Onze klanten kunnen er verschillende bedkaders en modellen bekijken en vergelijken. Ze worden daarbij geïnformeerd en geadviseerd door professionele adviseurs. Het gebouw heeft ook een grote parking, waardoor onze bezoekers hun wagen tot ‘aan de voordeur’ kwijt kunnen. Dorsoo Hasselt zal bovendien ook op zondagnamiddag de deuren openen, waardoor onze klanten kunnen langskomen op een moment dat hun het beste uitkomt.”

Dorsoo: KMO met internationale ambities

Door de jarenlange ervaringen bij het bedrijf Handi-Move – producent van ergonomische oplossingen in de medische wereld – en de steeds rijzende vraag naar rugsparende slaapsystemen, richtte de familie Van Raemdonck in 2000 het bedrijf Dorsoo op. Wat begon als bescheiden marktspeler, groeide in 13 jaar uit tot een ‘vaste slaapwaarde’. Met acht winkels, verspreid over heel Vlaanderen en één in het Nederlandse Maastricht, veroverde Dorsoo meer terrein in het ergonomische slaaplandschap. Intussen brengen meer dan 10.000 mensen op een Dorsoo-slaapsysteem de nacht door.

Ergonomisch én stijlvol slapen

In de zomer van 2012 lanceerde Dorsoo haar nieuwe collectie bedkaders. Met dit initiatief bewijst de Ninoofse onderneming dat een ergonomisch slaapsysteem ook stijlvol kan zijn. Dorsoo koos voor vier elegante en tijdloze designs (Eden, Balance, Allure en Elegance) die zich gemakkelijk integreren in een hedendaags interieur. Elk van deze frames kan met een ruime keuze aan stoffen worden bekleed. Zaakvoerder Paul Van Raemdonck: “Met dit initiatief willen we aantonen dat ergonomie en schoonheid hand in hand kunnen gaan.”

Hydraulisch slaapsteuntje in de rug

Het revolutionaire Dorsoo-slaapsysteem is een Belgische uitvinding, gebaseerd op het principe van de communicerende vaten. Een Dorsoo-bed bestaat uit 26 hydraulische pompen, waarop latten en een matras rusten. Deze onderhoudsvrije pompen staan met elkaar in verbinding en garanderen het lichaam een optimale ondersteuning waardoor de tussenwervelschijven ’s nachts beter kunnen herstellen. Dorsoo ontwikkelde ook een speciale, ingesneden matras die elke slaapbeweging feilloos volgt. Hoe de gebruiker ook draait of keert in zijn slaap, zijn lichaam wordt optimaal ondersteund.

Ook getest op sporters

Wetenschappelijke tests bewijzen dat testpersonen op een Dorsoo-bed tot 45 % minder bewegen en dus ook beter én vaster slapen. Gebruikersonderzoeken geven aan dat ook (professionele) sporters aanzienlijk beter herstellen op een Dorsoo-bed. Triatleet Luc Van Lierde slaapt sinds mei 2005 op een Dorsoo. “Het Dorsoo-slaapsysteem bevalt me prima. Ik woel minder, waardoor ik vaster slaap. Na een zware trainingsdag herstel ik beter. Mijn hart slaat dan ’s morgens gemiddeld acht slagen per minuut minder dan in een ander bed. Ik heb gemiddeld anderhalf uur minder slaap nodig om toch perfect uitgerust te zijn.”

Klik hier om de openingsuren en praktische informatie te bekijken