Over Dorsoo

Ontstaansgeschiedenis

Dorsoo is het resultaat van medische ervaring in rugpreventie.

Onze link met Handi-Move

In oktober 1982 staan we aan de wieg van de firma Handi-Move in België. Oprichter René Van Raemdonck ontwierp, samen met een universitaire researchgroep, een innovatief, gepatenteerd tilsysteem voor een bevriend rolstoelgebruiker en zijn vrouw.

Handi-Move is vandaag wereldwijd bekend als specialist in rugvriendelijke tilsystemen, zowel om de rolstoelpatiënten zelf mobieler te maken als om hun zorgverleners rugsparend te laten werken. Handi-Move werkt wereldwijd met een team van ruim 100 medewerkers en 85% van de export gaat naar de VS, Japan en Europa.

De geboorte van Dorsoo

Dorsoo is opgericht naar aanleiding van de ontwikkeling van een nieuw slaapsysteem, een nieuwe werking van de lattenbodem, voor mensen met rugklachten en slechte slaap. Vanuit de ervaring en knowhow bij Handi-Move, en omdat meer en meer mensen op zoek gingen naar een goed bed, kreeg men het idee om een nieuw slaapsysteem te ontwerpen, en richtte men speciaal daarvoor een nieuwe zustermaatschappij op. In 2000 was de geboorte van Dorsoo een feit. Dorsoo is dus een op en top Belgisch bedrijf!

De zoektocht naar het ideale slaapsyseem

Met zijn eigen research & development afdeling startte Dorsoo de zoektocht naar het ideale bed. Op talloze vragen werd een antwoord gezocht:

  • Hoe moet een rug ondersteund worden? Wat is de anatomisch correcte ondersteuning?
  • In welke slaaphouding wordt de rug het minst belast en kan hij het best recupereren?
  • Welke ondersteuning geven systemen die momenteel op de markt zijn?
  • Welke ondersteuning bieden veren-, latex-, water- en schuimmatrassen?
  • Hoe kan men een slaapsysteem ontwerpen, waar uw rug die ideale ondersteuning krijgt?
  • Welke materialen en systemen kunnen daarvoor gebruikt worden?

Een proces van lange adem, van testen, testen en nogmaals testen.

Bij het onderzoek en de ontwikkeling werden alle ‘klassieke’ matrassen en bodems overboord gegooid en werd een totaal nieuw en innovatief concept bedacht.

Het resultaat was een uniek hydraulisch pompsysteem, dat wereldwijd gepatenteerd werd.

Onderzoek en ontwikkeling

Het systeem werd verschillende jaren uitgetest door dokters, kinesitherapeuten, mensen met rugproblemen van verschillende aard , maar ook door mensen met andere lichamelijke klachten. Vandaag zijn onze research & development medewerkers nog steeds op zoek naar verbeteringen. Het ontwikkelingsproces wordt van A tot Z opgevolgd: productie, assemblage, controle, dienst-na-verkoop, … Dit alles om onze klanten de allerbeste producten en kwaliteit te kunnen blijven aanbieden.

100% Belgisch maatwerk van topkwaliteit

Het Dorsoo-slaapsysteem wordt vandaag nog altijd vervaardigd in de eigen fabriek in Ninove, België. Duurzame, hoogwaardige materialen, vooruitstrevende techniek en een filosofie die de tevredenheid van de klant voorop stelt, zijn de troeven van Dorsoo. Dorsoo-slaapsystemen worden aanbevolen én gebruikt door dokters, osteopaten, kinesisten en duizenden andere klanten.

“Onze sterkte is dat we nooit de gewone wegen gevolgd hebben, want dan loop je in de voetstappen van je voorgangers en wijk je misschien af van je doel: mensen met rugpijn helpen. Dorsoo was zo’n uitvinding waarvan velen dachten dat het technisch onmogelijk was. Tot we het tegendeel bewezen”, zegt René Van Raemdonck, oprichter van Handi-Move en Dorsoo.

Contactgegevens maatschappelijke zetel België

Dorsoo International bvba
Ten Beukenboom 13
9400 Ninove (Appelterre)
Tel.: +32 (0)54 31.97.21
Fax: +32 (0)54 31.97.37
Email: info@dorsoo.be
BTW nummer: BE 0475.165.683
RPR: Dendermonde